THEMEDIATHOR

Ordonanţa prin care şeful interimar al TVR poate fi ales de BP al Camerei, respinsă de Comisie

Comisia de Cultură a Camerei a respins, marţi, Ordonanţa care regelmenta condiţiile în care directorul general interimar al TVR poate fi ales de Biroul Permanent al Camerei, preşedintele Comisiei, Florin Alexe, precizând că aceasta a fost adoptată într-un moment de criză şi acum nu mai are sens.

 Cresterea taxei TV este sustinuta de Comisia de Cultura. “Trebuie să înţelegem că nu poţi să ai la nivelul serviciului public calitate fără bani”

“Este vorba de acel moment de criză din decembrie anul trecut, când Ordonanţa a fost adoptată pentru a se încerca rezolvarea unei probleme punctuale pentru a nu a nu fi lăsată fără conducere SRTV. Propun să respingem proiectul de lege pentru că nu mai are sens acum”, a spus Florin Alexe (PNL).

Membrii Comisiei au votat în unanimitate respingerea acestei Ordonanţe.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis, pe 10 decembrie 2013, de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

În locul său ar fi trebuit să fie numit interimar, prin votul Parlamentului, Rareş Bogdan, dar parlamentarii PSD nu au asigurat cvorumul necesar pentru votarea jurnalistului propus de PNL.

Ulterior s-a decis ca pentru şefia TVR să fie susţinut Stelian Tănase, iar premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul emite o Ordonanţă care să permită Biroului Permanent al Camerei să îl numească pe şeful interimar al postului public de televiziune în cazul în care plenul nu reuşeşte acest lucru.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 5, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: