THEMEDIATHOR

Microsoft îl înlocuiește pe Bill Gates și își caută un nou CEO

Microsoft se pregătește să-l numească pe Satya Nadella, actualul director al diviziei de servicii enterprise şi cloud, în funcția de CEO și discută problema înlocuirii lui Bill Gates din funcţia de preşedinte.

bill-gates-jpg

Unul dintre cei care ar putea să îl înlocuiască pe Bill Gates este John Thompson, unul dintre directorii Microsoft, notează Forbes. Thompson lucrează în IT de peste 40 de ani, iar primul său job a fost în cadrul IBM.

“Nadella, 46, emerged as one of the stronger candidates to replace departing CEO Steve Ballmer, 57, weeks ago, people familiar with the search have said. The plans aren’t final, said the people”, notează sursa.

Satya Nadella este considerat unul dintre favoriti pentru preluarea funcției de CEO după plecarea lui Steve Ballmer, care a anunțat în luna august că se va retrage în acest an.

Aceste schimbari la nivel de conducere au loc într-un moment de crucial pentru Microsoft, având în vedere că grupul trece printr-o perioada de schibare a strategiei de producție, orientândușe în special către producția de hardware și servicii online, două zone în care compania nu a reușit să țină pasul cu noile trenduri.

Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft şi a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 7,2 miliarde de dolari.

De-a lungul timplului compania a avut doar doi directori Bill Gates şi Steve Ballmer. Nadella lucrează la Microsoft din 1992, iar ca președinte al diviziei de servere a crescut veniturile companiei cu 20,3 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat în iunie, fata de 16,6 miliarde de dolari, cat inregista compania in anul anterior.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 3, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: