THEMEDIATHOR

Final în tranzacția Sanoma – Burda. Astăzi s-au semnat ultimele acte. Lucian Ioniță părăsește compania

burda-1024x786

EXCLUSIV. Tranzacția prin care Burda a preluat compania Sanoma Hearst a fost încheiată oficial astăzi. „Astăzi s-au semnat actele de transfer a acțiunilor din partea Sanoma Hearst către Burda”, a confirmat pentru paginademedia.ro Sandi Apostoloiu, director general Burda România.

Din punct de vedere juridic, vor funcționa două companii distincte, actuala Burda România și Sanoma Hearst. Aceasta din urmă își va schimba însă numele. Sandi Apostoloiu, pentru paginademedia.ro: „Brandul este deținut de Sanoma și de Hearst. Noi am cumpărat doar compania, nu și acest nume, care urmează să fie modificat.”

Numele de la vârful Sanoma pleacă din companie

Tranzacția Burda – Sanoma marchează și plecarea din companie a celor care conduceau firma. Este vorba de Lucian Ioniță, managing director, Theodor Manolache, publisher, și Ileana Maranca, CFO. De asemenea, a expirat și contractul directorului de distribuție și producție, Irina Iordache.

Sandi Apostoloiu a explicat că aceste schimbări au fost prevăzute încă de la început. „A existat un agreement în contract prin care Ileana Maranca, Theodor Manolache și Lucian Ioniță urmează să plece. În cazul Irinei Iordache, a expirat contractul, nu este vorba de nimic altceva”, a declarat Apostoloiu. Despre plecarea lui Theodor Manolache paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

Consiliul Concurenței a aprobat în noiembrie 2013 preluarea în totalitate a Sanoma Hearst România de către Burda România.

Burda România a anunțat în luna august preluarea Sanoma Hearst România, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI. Burda International GmbH a achiziționat toate activitățile Sanoma Hearst în România, rezultând un grup cu 35 de titluri și mai mult de 40 de servicii media online.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 3, 2014 by .
%d bloggers like this: