THEMEDIATHOR

Cristi (și Ionel) Burci, patron de Adevărul și Prima TV, dar dator cu 2.253.398 franci elvețieni, este executat silit, astăzi, de Raiffeisen Bank

Cristian Burci este un afacerist destul de discret, dar care are în palmares câteva businessuri de bun succes. Aici putem vorbi despre înființarea agenției de publicitate Grafitti (vândută apoi cu profit gras către BBDO) sau înființarea stației Prima TV și vânzarea ei ulterioară nemților de la SBS. De atunci, Burci a mai încercat și alte afaceri, dar nu a prea apărut prin presă decât sporadic.

cristian_burci_600

Reîntoarcerea acestuia în afacerile mass-media a stârnit însă ceva valuri, începând cu achiziționarea cotidianului Adevărul și a celorlalte publicații aferente de la ciudatul Dinu Costache Patriciu. Intersant, de atunci încoace nu s-a prea auzit de salarii neplătite la ziar ș.a.m.d, așa cum se petrecea pe când Peter Imre se juca de-a managerul la Adevărul Holding.

Nu știm prin ce concurs de împrejurări (pentru că nu se auzise în piață că SBS ar vrea să scape de Prima, dar că Adrian Sârbu ar fi fost interest de această stație generalistă…), într-o bună zi, se anunță că dl Cristi Burci a redevenit patronul Prima TV. Fără a se anunța cifre sau ceva asociați… Și nu e de crezut că prețul ar fi fost unul tocmai mic.

Evident, dacă ținem cont că Prima TV stă de ceva vreme pe locul cinci în topul audiențelor generale, Cristi Burci nu poate decât să fie felicitat pentru înțeleaptă investiție.

Pe lângă toate acestea, apariția unor informații care spun că patronul Burci negociază ceva colaborări TV ba cu Florin Călinescu, ba cu Andrei Boncea, a născut încă o teorie: în spatele lui Cristi Burci s-ar afla de fapt Adrian Sârbu, mogul cu interese în media, unde televiziunea  este regina balului…

Dar, pe lâgă speculații, Mediaddict a pus mâna pe un document cât se poate de oficial (prezentat integral, ca foto, mai jos) din care aflăm că Burci, rezident la Monaco, este dator cu mult peste 2 milioane de franci elvețieni. Mai mult. El este executat silit de către creditorul Raiffeisen Bank, și i se va scoate la licitație un imobil de pe Bdul Mărăști, astăzi, 31 ianuarie!

E greu de conceput pentru un român simplu cum un afacerist achiziționează, în câteva luni, un cotidian și o televiziune, pentru ca, imediat după, să fie executat silit… O manevră ciudată: ai bani de dat pe două investiții noi și nu ai să-ți achiți o datorie către o bancă… Și pierzi un bun imobiliar evaluat la un milion și jumătate de ron… Curat bizar… Vom mai vedea, timpul scoate multe la iveală.

Până una – alta imediat mai jos aveți un extras din respectivul document, iar imediat după, fotografii integrale ale aceluiași document. Vom reveni cu noi amănunte, cât de repede…

”Avand in vedere faptul ca debitorul BURCI Cristian lonel, cu domiciliul in Monaco, (…), datorează creditoarei Raiffeisen Bank, creanta de 2,253,398.00 CHF (franci elvetieni) (Ia cursul BNR din ziua platii) Ia data de 11.02.2013, reprezentand credite nerambursate si dobanzile aferente acestora a care se adauga dobanzile calculate in continuare pana Ia achitarea integrala a debitelor cu suma

 de 1O6,67632 Lei reprezentand chetuieli executare sWta, conform titlului executoriu Proces verbal stabilire cheltuieli executare silita  din data de 12.04.2013. Aducem Ia cunostinta prin prezenta faptul ca in ziua de 3t0t2014, ora 10:00 va avea Icc Ia sediul B.E.J.A.,,Dinu Ilie, Lupulescu Catalin-Gigel, Verdes Adriana-Mihaela, Margulescu Ramona­ Maria,, din Bucuresti, str. Sfanta Vineri, nr. 21, bI. 102, Sc. 1, et. 2, ap. 6, vanzarea prin Iicitatie publica a imobilului avind nr cadastral 207114-Cl, notat in Cartea Funciara cu nr. 207114, respectiv:

– apartamentul nr. 1, sftuat a etajut 1 al imobilului, format din iving room in suparafata do 59,70 mp, bucatarie Cu suprafata do 19,17 mp, ho Cu o suprafata do 17,53 mp, baie in suprafata do 14,83 mp, wc in suprafata de 3,59 mp, birou Cu o suprafata do 17,84 mp, dormitor Cu o suprafata do 223O mp, dormitor Cu o suprafata de 27,32 mp, doua balcoane Si o terasa Cu o suprafata de 9, 40 rnp impreuna Cu dreptul de coproprietate  indiviza  asupra partilor  Si dependintelor  (doua  scari, ghena  de gunol, centrala termica,  holul de Ta mansarda, precum si terenul ramas neconstruit, reprezentand curtea imobilului) care prin natura sau destinatia br sunt in fobosinta comuna, fortata si perpetua atuturor coproprietarilor din imoblul bloc, precum Si cota indiviza de 1/4 de teren, respectiv 105,25 mp aferenta acestula,de39,5 mp, ambele situate Ia parteru imobi{ului mobil situat in Bucuresti – 011463, B-du} Marasti nr, 41, ap. 1 Sector 1, proprietatea debitorulul BURCI CRISTIAN IONEL”.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 31, 2014 by .
%d bloggers like this: