THEMEDIATHOR

Unii membri CNA vor să scurteze lista must carry pe baza unei reinterpretări a legii. Discuțiile au rămas în aer

cna_poya_poza_95112100

Principiul must carry dă bătăi de cap membrilor CNA. Astăzi ar fi trebuit să fie aprobată lista canalelor libere la retransmisie pentru ca, la 1 februarie cel mai târziu, să fie publicată, dar există încă nelămuriri asupra listei televiziunilor dar și a aplicării principiului must carry. Unii membri au propus limitarea listei, la doar 10 posturi comerciale, bazându-se pe o reinterpretare a articolului care vizează must carry.

Unii membri au considerat că formularea „în limita a 25%”, din lege poate permite consiliului să restrângă lista posturilor, lucru contestat de membrii CNA Narcisa Iorga și Florin Gabrea. S-a ajuns chiar în situația în care Radu Călin Cristea, membru CNA, a propus să se apeleze la Institutul de Lingvistică pentru a se înțelege mai bine ce înseamnă „în limita a 25%”.

Membrii CNA au făcut această propuneri după ce în ultimii ani în principiul must carry intrau peste 20 de posturi. Anul trecut în listă au fost 25 de canale libere la retransmisie.

Membrilor CNA le-au fost prezentate două liste, puse la dispoziție de Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor (ARMA): una cu 20 de canale centrale (ordonată după audiență în care cifrele au doar o zecimală) și alta cu 30 de posturi (în care cifrele au patru zecimale).

Ce posturi apar în lista preliminară, care nu a fost aprobată de CNA: Antena 1, Kanal D, Antena 3, Prima TV, National TV, Romania TV, Realitatea TV, B1 TV, Antena Stars, Favorit TV, Taraf TV, Euforia Lifestyle TV, Digi 24, Kiss TV, Mynele TV, GSP TV, Trinitas TV, U TV, National 24 Plus, Music Channel, Look TV, Speranta TVNasul TV, H!t Music Channel, Transilvania L!VE, Tv H, Inedit TV, Alfa Omega TV, Credo TV, Travel Mix.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 30, 2014 by .
%d bloggers like this: