THEMEDIATHOR

Facebook a avut profit de 1,5 miliarde dolari în 2013 şi peste 1,2 miliarde de utilizatori

Facebook a afişat rezultate financiare foarte bune în 2013, cu afaceri care s-au apropiat de 8 miliarde dolari şi profit net de 1,5 miliarde dolari, de 30 de ori mai mare decât în 2012. În aceste condiţii, numărul de utilizatori care intra măcar o dată pe lună în reţea este de 1,23 miliarde, iar 750 de milioane dintre ei intră măcar o dată pe zi.

mark-zuckerberg

Rezultatele foarte bune se datorează veniturilor tot mai mari obţinute pe dispozitive mobile (creştere de 76% în Q4), iar în aceste condiţii veniturile totale ale Facebook au crescut cu 55% anul trecut, până la 7,87 miliarde dolari. La profit lucrurile au fost şi mai spectaculoase: dacă în 2012 au fost şi trimestre cu pierderi mari şi per total profitul a fost de 53 milioane dolari, anul trecut a ajuns la 1,5 miliarde dolari.

Şi acţiunile Facebook şi-au revenit, după ce spre final de 2013 se prăbuşiseră. La listarea din mai 2012 preţul a pornit de la 38 dolari/acţiune, câteva luni mai târziu era atins minimul de sub 18 dolari, însă acum s-a ajuns la 53 dolari.

Ultimul trimestru a fost deosebit de bun: cifra de afaceri a depăşit 2,5 miliarde dolari, iar profitul net, 523 milioane dolari.

Nu la fel de mari au fost creşterile numărului de utilizatori, însă cifrele sunt substanţiale: la 1,23 miliarde a ajuns numărul celor care intra măcar o dată pe lună în reţea (avans de 16% fata de acum un an), iar de pe mobil intră 945 milioane uşeri (avans anual de 36%).

Numărul celor care intra zilnic pe reţea este de 757 milioane (creştere de 22% fata de acum un an), iar de pe mobil intră 559 milioane (creştere de 46%).

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 30, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: