THEMEDIATHOR

Curtea de Apel a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului din 2 iulie 2013 prin care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru denigrarea jurnalistei Andreea Pora, hotărârea instanţei putând fi atacată cu recurs.

 Informaţia a fost făcută publică în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de joi, de Laura Georgescu, preşedintele CNA, în contextul în care Consiliul a analizat o speţă similară celei pentru care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei pe 2 iulie 2013.

“Pentru imagini fără sunet şi scris noi am aplicat deja 10.000 de lei şi am pierdut procesul în prima instanţă”, a spus Laura Georgescu.

Concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 2 iulie 2013, să amendeze televiziunea România TV cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii “Tonomatul lui Ciutacu” din 20 iunie 2013, în care jurnalista Andreea Pora a fost “denigrată” şi i-a fost încălcat “dreptul la imagine”. În respectiva emisiune a fost difuzat şi un montaj din imagini difuzate în buclă, în care Andreea Pora era prezentată în timp ce mânca un cârnat.

Curtea de Apel a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

După aplicarea respectivei sancţiuni, societatea Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa audiovizuală a România TV, a dat în judecată CNA şi a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea amenzii.

În data de 6 decembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea făcută de Ridzone Computers SRL şi a anulat Decizia CNA de amendare cu 10.000 de lei a postului România TV. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 30, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: