THEMEDIATHOR

ActiveWatch a răspuns membrilor CNA referitor la Andreea Pora

Pe data de 23 ianuarie 2014 a avut loc o discuţie în şedinţa CNA legată de faptul că Andreea Pora a fost denigrată de postul de televiziune Antena 3.

sedinta-cna

Tot Andreea Pora a fost motivul pentru care membrii CNA au decis să amendeze cu 10.000 de lei România TV, dar Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului, după cum radardemedia a scris AICI.

În timpul acestei şedinţe, unul dintre membrii CNA a afirmat că nu se pronunță asupra acestui caz în lipsa unei opinii a ActiveWatch.

 ”Considerăm că în cadrul emisiunii Sinteza zilei din 14 ianuarie 2014 a fost încălcat dreptul la demnitate al Andreei Pora, drept protejat de reglementările audiovizuale în vigoare (Art.3(2) din legea 504/2002 a audiovizualului, respectiv art.30, 34 și 40 ale Codului de reglementare în audiovizual)”, precizeaza ActiveWatch.

Aceştia precizează că, în ceea ce priveşte materialul video difuzat în intervalul 22:41 – 22:45, consideră că:

“Toate intervențiile asupra materialului (montajul audio-video) au condus spre o imagine voit distorsionată și nefavorabilă Andreei Pora, aceasta fiind pusă într-o situație degradantă și umilitoare.”

 ”Avem de-a face cu un comportament editorial facil și tabloid, care apelează la difuzarea repetată a unor imagini și sunete, în încercarea de a atrage mai ușor atenția publicului asupra caricaturii unei persoane, și nu cu o critică a opiniilor acelei persoane”, au mai precizat cei de la ActiveWatch.

Preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, recomandă CNA-ului să lanseze o campanie de monitorizare a programelor tuturor posturilor de știri din perspectiva acestor comportamente și să aplice actele normative în sensul protejării demnității umane fără a aduce atingere libertății de exprimare.

ActiveWatch este o organizație care militează pentru comunicare liberă în interes public.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 28, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: