THEMEDIATHOR

Reacția ActiveWatch în cazul Antena 3 – Andreea Pora: Se impune o intervenție mai susținută din partea CNA

“Considerăm că se impune o intervenție mai susținută din partea CNA pentru a tempera aceste derapaje în emisiunile televiziunilor care se declară a fi canale de știri și informare”, spune ActiveWatch într-un punct de vedere trimis astăzi membrilor Consiliului, cu privire la cazul jurnalistei Andreea Pora.

Screen-Shot-2014-01-27-at-4.59.12-PM

Acest mesaj vine ca urmare a afirmației făcute de membrul CNA Monica Gubernat, care a spus, în ședința din 14 ianuarie, că nu se pronunță asupra cazului Antena 3 – Andreea Pora “în lipsa unei opinii a ActiveWatch“.

“Recomandăm CNA să lanseze o campanie de monitorizare a programelor tuturor posturilor de știri din perspectiva acestor comportamente și să aplice actele normative în sensul protejării demnității umane fără a aduce atingere libertății de exprimare”, se mai arată în mesajul trimis de organizația ActiveWarch membrilor Consiliului Național al Audiovizualului.

Reamintim că, în ședința de joi (23 ianuarie), forul audiovizualului nu a luat nicio decizie în cazul linșajului la adresa jurnaliștilor, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

După mai bine de patru ore de discuții pe tema linșajului de la Antena 3 la adresa mai multor jurnaliști ( printre care Robert Turcescu, Andreea Pora, Mirecea Marian și Ion Cristoiu), CNA nu a luat nicio decizie. Propunerile de sancțiuni au fost oprirea emisiei 10 minute (Narcisa Iorga), amendă de 50.000 de lei (Lorand Turoș) și somație (Radu Călin Cristea). Membrii CNA nu s-au înțeles la vot asupra niciuneia dintre propuneri, așa că subiectul a fost amânat pentru această săptămână.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 27, 2014 by .
%d bloggers like this: