THEMEDIATHOR

TELENOVELĂ FĂRĂ SFÂRȘIT. Instanța a anulat planul de reorganizare a Realitatea Media

Realitatea-Adevarul

Zeci de procese pe rol și întorsături de situație de la o lună la alta, în cazul insolvenței Realitatea TV.

Zilele trecute a avut loc o nouă schimbare în telenovela fără sfârșit. Curtea de Apel București a decis să anuleze planul de reorganizare al societății, aprobat în 20 februarie 2013. Dacă acum ar fi fost valabil noul cod al insolvenței aprobat prin hotărâre de guvern în octombrie 2013, Realitatea ar fi ajuns cu licența suspendată.

Contestația planului de reorganizare a fost făcută de către ANAF și de E-Boutique KFT (firmă lui Elan Schwartzenberg), iar decizia Curții de Apel este irevocabilă.

Ce spune decizia Curții de Apel:

Admite recursurile. Modifică sentinţa în sensul că admite contestaţiile formulate de recurente şi anulează hotărârea adunării creditorilor din 20.02.2013. Înlătură dispoziţia referitoare la confirmarea planului. Menţine în rest sentinţa. Irevocabilă.

Din infromațiile paginademedia.ro, după această decizie trebuie reluată procedura de vot și procesul de reconfirmare a planului de reorganizare. Raportul de forțe în comitetul creditorilor va fi schimbat. În septembrie 2013, într-un alt episod al telenovelei, tot Curtea de Apel a decis irevocabil diminuarea creanței GMG Media Box, compania controlată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Astfel, GMG rămânea cu o creanță de 11,8 milioane de lei (aproximativ 2,6 milioane de euro), față de 70,9 milioane de lei, cât avusese până la momentul respectiv, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Situația dificilă a societății nu se oprește aici. Realitatea Media este urmărită penal pentru spălare de bani din. „Există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”, au arătat procurorii DNA.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 22, 2014 by .
%d bloggers like this: