THEMEDIATHOR

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA TVR

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, aflaţi pe primele locuri în urma scrutinului organizat vineri în TVR, dar invalidaţi din cauză că “nu au depus cazierul judiciar”, contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv, precizând că au declarat pe proprie răspundere că nu au cazier, iar preşedintele principalului sindicat al TVR susţine că votul trebuie refăcut.

 Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA TVR

Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) în CA al instituţiei, în ciuda faptului că în urma scrutinului organizat vineri Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au avut cele mai multe voturi, fiind însă descalificaţi din cauză că “nu au depus cazierul judiciar”.

Contactat duminică seară de agenţia MEDIAFAX, Mihai Rădulescu – care a obţinut 584 de voturi la scrutinul de vineri – a declarat că va contesta rezultatul alegerilor luni, când va depune şi “certificatul de cazier judiciar”.

El a spus că în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director, candidaţilor li se cerea prezentarea “cazierului judiciar”. Rădulescu a spus că el a depus declaraţie pe proprie răspundere că “nu are cazier judiciar”, iar “certificatul de cazier judiciar” i-a fost cerut de către Biroul Electoral Central (BEC) din SRTv, printr-un e-mail, duminică, o zi nelucrătoare.

Mihai Rădulescu a mai spus că speră să nu fie pus în situaţia să conteste în instanţă rezultatul alegerilor din TVR.

“Sper să nu se ajungă acolo. Dar oricum primii paşi vor fi contestarea acestui verdict, mâine, o dată cu depunerea certificatului de cazier judiciar, pe care mi l-au cerut astăzi, prin e-mail. Eu mâine respect această obligaţie, vin cu certificatul de cazier şi cu contestaţia la Comitetul Director, care a făcut acel Regulament formulat complet aberant. Iar dacă Comitetul Director îşi însuşeşte mai departe verdictul acestui Birou Electoral Central, evident că vom merge în instanţă şi sesizăm şi Avocatul Poporului şi Comisiile parlamentare pentru că s-a viciat rezultatul unui vot cât se poate de legal”, a spus Mihai Rădulescu.

Rădulescu a precizat că şi Cornel Mihalache a făcut o contestaţie la Biroul Electoral Central din TVR, care a fost respinsă. “Eu astăzi (duminică, n.r.) am avut un dialog cu Biroul Electoral Central în care mi-am însuşit din punctele de vedere ale lui Cornel Mihalache şi le-am sesizat (celor de la BEC, n.r.) că sunt ei în culpă şi anume că formularea din Regulament, impusă de Comitetul Director, este ambiguă, este ilogică. Trebuie să prezint declaraţie pe proprie răspundere că nu am cazier judiciar, lucru pe care l-am făcut, ‘sub rezerva’ şi nu cu condiţia depunerii ulterioare a cazierului judiciar. Păi cum să depun cazier, dacă tocmai am declarat că nu am. Trebuia să ceară certificatul de cazier, care-i cu totul altceva”, a spus Mihai Rădulescu.

El a mai spus totodată că termenul impus de Regulament privind depunerea cazierului judiciar “expiră într-o zi nelucrătoare”. “Au fixat poate special duminica. În mod normal, scrie în Codul Civil, art. 2554 care vorbeşte de prorogarea termenului şi care dă libertatea candidatului, oricui, să aducă a doua zi lucrătoare actele necesare, ca la orice alt concurs (…) ori aici s-a luat o măsură abuzivă din start. În loc să îşi recunoască propria greşeală şi să se adreseze Comitetului Director să refacă Regulamentul şi să accepte candidaturile noastre, pentru că ele sunt legale, sunt deja declaraţii că nu am făcut poliţie politică şi că nu avem cazier judiciar pe propria răspundere… Ce vor mai mult? În instanţă lucrul acesta e recunoscut de oricine, că nu ai cazier. Să dovedească că am”, a spus Mihai Rădulescu.

“(…) nu poţi să-mi ceri duminică să aduc certificatul, după ce până acum mi-ai cerut să aduc cazierul pe care eu am declarat că nu-l am. Este o prostie de-a lor pe care nu şi-o asumă şi au luat o măsură scandaloasă pe care sper ca să aibă înţelepciunea Comitetul Director să o repare, pentru că dacă nu se va întâmpla reacţiile vor fi destul de ample din punctul de vedere al salariaţilor. Eu cred că nimeni nu poate accepta frustrarea de a fi privat de votul lui, pe un motiv de-a dreptul scandalos”, a adăugat Mihai Rădulescu.

Pe de altă parte, în contestaţia obţinută de agenţia de presă MEDIAFAX, Cornel Mihalache – candidat la alegerile pentru cele două locuri din Consiliul de Administraţie al SRTv, din partea salariaţilor – a contestat articolul 6, alineatul 1 din “Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru CA al SRTV”, care a fost aprobat de Comitetul Director al SRTv.

Mihalache a obţinut 598 de voturi la scrutinul din TVR, clasându-se pe prima poziţie în urma alegerilor organizate vineri.

“Deoarece acest regulament nu a fost pus în dezbatere internă în Televiziunea Română, nu-mi rămâne decât acest spaţiu de timp, sâmbătă 18 ianuarie, orele 14.00 – 18.00, pentru a vă adresa această solicitare. Pentru faptul că poate candida numai un salariat al SRTv am făcut deja o solicitare domnului Director general Stelian Tănase, şeful Comitetului Director, şi Comisiei de Etică şi Arbitraj şi aştept un răspuns din partea dânsului. E mai mult decât un abuz, e o greşeală”, a spus Cornel Mihalache în contestaţie.

În ceea ce priveşte “declaraţia pe propria răspundere că nu a făcut poliţie politică şi că nu a făcut parte din structurile de poliţie politică ale regimului, comunist…”, prevăzută în Regulament, Cornel Mihalache spune că sintagma “poliţie politică” a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională, iar Guvernul României a eliminat din legea CNSAS această sintagmă prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 24 din 10 martie 2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.

(Sursa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 20, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: